Hvis du synes, din varme eller elektricitets regning er alt for høj i forhold til hvad du selv mener er rimeligt, kan du med fordel begynde at kigge dig om efter en mere miljøvenlig og energi besparende måde, hvorpå du kan varme dit hjem op. I Danmark kan en hård vinter betyde høje varmeregeninger – især hvis du er i besiddelse af dyre og ineffektive elpaneler eller et fyr, som måske har overskredet sidste salgsdato. Et gammel olie- pille eller gasfyr fungerer måske ikke optimalt, og på et tidspunkt er det på tide at skifte det ud med et mere økonomisk alternativ – for eksempel en af de nye, smarte varmepumper.

Luft til luft eller luft til vand varmepumpe?

Når du står for at skulle vælge varmepumpe, kan du måske komme i tvivl om, hvilken type, du skal vælge. Som standard vil det anbefales, at du vælger en luft til vand varmepumpe, hvis dit hjem er forsynet med et vandbaseret varme distribuerings system. En luft til vand varmepumpe kan nemlig varme såvel forbrugsvand (det, du bruger til bad, opvask og madlavning) som vand til radiatorer og eventuel gulvvarme op. Uanset hvor koldt det er udenfor, kan en luft til vand varmepumpe sørge for, at du kan fyre godt op i radiatorerne, og samtidig tage et dejligt langt, varmt bad – uden at få dårlig samvittighed.

En varmepumpe er nemlig langt mere energi effektiv – og dermed miljøvenlig – end et tradionelt opvarmnings system. Og så kan du tilmed få miljø tilskud for det offentlige til etablering af en varmepumpe, så det skal også regnes med i din samlede besparelse. Det samme gør sig gældende for den såkaldte luft til luft varmepumpe, som kan erstatte elvarme. Du får tilmed et effektiv luftrensnings system, som giver et langt bedre indeklima end dine gamle elpaneler.

Læs mere om varmepumper på gramenergi.dk