Er en af dine nærmeste ramt af et alkoholmisbrug, og leder du efter et behandlingscenter, som kan varetage behandling og afvænning på forsvarlig vis? Så bør du ikke gå på kompromis med behandlings metoden. Det er meget vigtigt, at du ikke vælger den lette løsning, for eksempel en antabus kur – for det at erstatte eet stof med et andet, løser ikke det grundlæggende problem.

Hvordan fungerer Minnesota modellen – og hvorfor er den så effektiv?

Minnesota modellen er en af de mest succesfulde metoder til alkoholbehandling i den vestlige verden. Metoden er udviklet i USA, hvor den i årtier har fungeret som basis for organisationen Alcoholics Anonymous (på dansk: Anonyme Alkoholikere). Måske har du set en rekonstruktion af et AA møde på tv i en amerikansk film eller serie.

Princippet er, at alle, som deltager i AA møder, er 100% anonyme, og alle bakker hinanden op i at komme ud af misbruget, uanset hudfarve, alder, køn, politisk overbevisning eller økonomisk og social status. Hos AA er alle lige, og deler eet fælles mål: At blive – og holde sig – ædru.

Som ædru alkoholiker med tilknytning til AA kan du altid gå til et af de mange møder, som afholdes rundt omkring, skulle trangen til alkohol blive alt for overvældende. Og er der ikke et møde i nærheden, vil du altid kunne kontakte din støtte person, som er blevet dig tildelt, og som selv er forhenværende alkoholmisbruger.

Hos Behandlingscenter Søby Park anvendes Minnesota modellen i det fem ugers grundlæggende behandlings forløb, som tilrettelægges for alkoholmisbrugere, som ønsker at slippe fri af afhængigheden. Gennem de berømte 12 trin i modellen arbejdes med såvel selvindsigt som agtpågivenhed over for de smerter og sår, man har voldt sine nærmeste under sit misbrug, og der lægges et solidt fundament for en fremtidig tilværelse uden misbrug.

Læs mere om professionel alkoholbehandling for alkoholikere på behandlingscentersoebypark.dk