Når man skal foretage udskiftning af betonelementer

30 May 2019
Anders Lundtang Hansen
Når man skal foretage udskiftning af betonelementer

Der er mange ting i verden, som det er forholdsvist nemt at udskifte.

Dette gælder, når man skal skifte en pære i en lampe, en sikring i et sikringskab, et barberblad i skraberen og – ja, du kan vist nok se, hvor vi vil hen med det her.

I det daglige liv er det meget nemt at udskifte den slags, fordi produkterne er henvendt til almindelige, jævne folk, der skal kunne foretage den slags forholdsvist nemt, så de kan komme videre i teksten.

Det bliver dog noget af en uoverskueligt, næsten umulig, opgave, når man skal gøre det i erhvervsmæssig regi og især med de store komponenter af slagsen.

Helt konkret kunne der jo være tale om, at man havde nogle betonelementer, som skulle udskiftes med nogle mere holdbare, tidssvarende og solide fra disse her: http://praefa.dk/

Om du så har arbejdet med beton før eller ej, så kender du i hvert fald til materialet, og hvis du skal udpege bare én ting, der kendetegner det, så vil du nok sige, at det er tungt.

Selv en lille betongenstand vejer meget i armene på en.

Så forestil dig lige, du for eksempel har et tons tungt betonelement, der skal udskiftes fra en brokonstruktion.

Der er ikke tale om hele broen, men bare et stykke, der i sammenligning ikke er meget, men som sammen med alle de andre betonelementer tilsammen udgør den samlede konstruktion, og ingen af disse kan undværes i det store billede.

Når dette ene betonelement så skal udskiftes, så skal trafikken dirigeres ad andre veje, og det giver i sig selv komplikationer, så man skal skynde sig og derfor have forberedt sig forud med arbejdet.

Man måler efter, om det kan lade sig gøre, og så skal man teste, om det hele virker, inden man sender den almindelige trafik udover broen igen.

Dette var bare et enkelt eksempel, som skal udføres af professionelle arbejdere, men der findes markant flere eksempler.

Flere Nyheder