Køb af brygudstyr

04 September 2020
Lotte Hindsberg

Samtidig med microbryggeriernes fremmarch og ølelskere lære at der findes et utal af smagsvarianter indenfor øl, er der flere og flere der har fået lyst til selv at prøve at brygge deres egen øl. For at brygge øl kræves det 4 ingredienser ølgær, humle, malt og vand samt et brygudstyr. 

De fleste der sælger brygudstyr sælger et startskit, som gør det nemt at starte, uden at det kommer til at koste en formue at se om det er en hobby for en. Ølbrygning er en hobby der passer de fleste som godt kan lide øl. Du kan brygge på hobbyplan og blot nyde at drikke en øl, der er bedre end dem du kan købe, men det er også en hobby som kan udfordre de fleste, da det ikke alene kræver en teknisk viden, men også en viden om hvordan de forskellige ingredienser virker alene og sammen.

Øllets historie

Øllet har man kendt til på verdensplan i over 8000 år og i Danmark har man fundet bevis på at vi har brygget øl de sidste 5000 år. Indtil for få århundrede år siden var det kvindernes job at brygge huset øl. Det var ikke en lille opgave, da der ofte blev drukket op til 5 liter øl dagligt pr. person. 

Det var også en opgave der var omgivet med respekt på lige fod som at føde børn. Især i oldtiden. At kunne brygge en så smuk gylden drik med så skøn en bivirkning aftvang respekt. 

Senere blev der dannet bryggerilaug og ansvaret for ølbryggeriet overgik til mænd. Det var blandt andet fordi man begyndte at kunne sælge øl og opbevare det at det blev interessant for mænd at kunne brygge øl.

Dog kun i byerne. På landet var det stadig kvindernes ansvar og enhver kvinde der havde ambitioner om at blive gift, kunne brygge en hæderlig øl.

Flere Nyheder