Et plankeværk kan markere din grund op eller skabe et privat rum for dig, når du er i haven. Et plankeværk kan også være en ideel erstatning for en hæk, hvis du ikke gider at bruge tiden på at vedligeholde og pleje en hæk. 

Går du med tanken om at etablere et plankeværk, kan du enten vælge at hyre en professionel fagmand til opgaven eller gøre det selv. Det kan være en dyr fornøjelse at hyre en professionel fagmand, hvis du selv er i stand til at lave et plankeværk. Det kræver bare, at du har hænderne skuet nogenlunde på for at få lavet et godt resultat. 

I denne artikel hjælper vi dig med, hvordan du forbereder dig bedst muligt til at lave et plankeværk. Til sidst har vi fundet en komplet guide til, hvordan du laver plankeværket selv. 

Hvad skal du være opmærksom på, når du laver et plankeværk?

Når du skal etablere et plankeværk, skal du først fremmest starte med at måle op. Her er det vigtigt at vide, hvor mange meter plankeværket skal være til, når du skal ud og købe træbrædder. Når du måler op, kan du samtidigt overveje, hvilken højde der vil være ideelt at træbrædderne bliver skåret til i. 

Når du har det komplette mål, kan du tage i byggemarkedet for at køber træbrædder til plankeværket. Her er der som regel flere træsorter at vælge mellem. Hvis du ønsker at de skal være helt rå som strukturen i træbrædderne er, kan du med fordel give dem en beskyttende træolie, så de bedre kan stå imod det vind og vejr vi har i Danmark. 

Hvis du ønsker at male plankeværket, bør du vælge en maling som passer til husets stil og æstetik.

Sådan laver du dit eget plankeværk

Er du i tvivl om, hvordan du kommer bedst i mål med dit plankeværk, kan du læse en komplet guide her hos https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-et-plankevaerk-til-haven/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>