Gulvslibning – den hurtige og billige løsning, når gulvet skal skinne igen

06 September 2018
Astrid Pedersen
Gulvslibning - den hurtige og billige løsning, når gulvet skal skinne igen

De færreste trægulve bliver kønnere med årene, med mindre man altså er til det nedslidte og patinerede look. Du kan udskyde nedslidnings processen af dit trægulv ved at give det regelmæssig vedligeholdende pleje i form af special sæbe og andre plejemidler. Forsømmer du dette, forsvinder den beskyttende hinde af eksempelvis sæbe eller olie, som blev dannet, da gulvet senest blev behandlet – og så tager nedslidningen for alvor fart.

Hvad sker der, når et gulv bliver slidt?

Et gulv, som mangler beskyttelse, vil blive tørt og trist at se på. Træ er et levende materiale, som behøver næring og beskyttelse – får det ikke dét, vil det tørre ud i overfladen, og blive porøst. Denne porøsitet gør træet mere modtageligt over for væsker, som spildes, og støv og snavs, som trædes ned i det blottede træ. Når først disse misfarvende elementer har fået lov at indlejre sig i gulvets overflade, kan de ikke fjernes ved almindelig gulvvask. Og så er det, at dit før så kønne og skinnede trægulv bliver gammelt og snavset at se på – uanset hvor meget du end vasker det, og hvor ofte. Skaden er sket, og den eneste måde, hvorpå dit trægulv kan genvinde sin ensartethed og smukke udstråling, er ved en grundig gulvslibning.

Hvad kan jeg vinde ved en gulvslibning?

Hvis du gerne vil have dit trægulv til at skinne igen, kan du med fordel kontakte n dyrtig og erfaren gulvsliber, som kan vurdere, hvilken type behandling, der passer til netop dit gulv. Sandsynligvis kan du nøjes med en billig gulvslibning – langt de fleste af de ting, som gør, at dit gulv fremstår grimt og kedeligt, sidder i gulvets allerøverste overflade, og kan nemt slibes bort. Med en passende efterbehandling kommer dit gulv atter til at skinne som nyt – og sørger du blot for den regelmæssige vedligeholdelse, kan du have glæde af dit nyslebne gulv i lang tid fremover.

Læs mere på https://gkservice.dk/

Flere Nyheder