Få sandbæst dit sommerhus inden det males

11 August 2020
Lotte Hindsberg

Er det tid til at få malet og renoveret dit træsommerhus, er det en god ide at starte med at få det sandblæst, især hvis malingen er begyndt at skalle af. En sandblæsning af træværket vil fjerne al den gamle maling, hvad der må være af grønne alger og snavs og efterlader træet rent og klar til at blive malet.

Det er vigtigt at det får tid til at tørre inden, da der ellers er risiko for at der kommer fugt og svamp i træet. Når træet bliver sandblæst er det vigtigt at det sker med fint sand, da det ellers kan flænse træet. Husk at gennemgå facaden og udskift rådne planker og gamle rusen søm. 

Du kan selv renovere eller male dit sommerhus eller du kan få et malerfirma i Hundested til at varetage opgaven. 

At finde den rigtige håndværker

Da det endelige resultat og prisen afhænger af, om du kan finde den rigtige håndværker til jobbet, er det en god ide at bruge tid på at finde den helt rigtige. Start med at kontakte flere i området. Det skal være 3 eller flere. Det vil give dig et godt overblik over blandt andet prisniveauet.

Spørg samtidig hvilke type maling malerfirmaet benytter sig af. Jo bedre kvalitetsmaling jo bedre. Det endelige resultat vil blive flottere og også holde langt længere og du skal ikke have malet så hurtigt igen, som ved en mindre god maling.

Et tredje ting du skal bede om er referencer. Kontakt et par tidligere kunder og hør om de har været glade for maleren og det arbejde han har udført. Du kan også undersøge hvad der er skrevet på Trustpilot. Det er dog vigtigt at det tages med et grand salt. Det er altid nemmere at ville skrive, hvis man har haft en negativ oplevelse end en positiv.

Flere Nyheder