Emaljering af badekar – når dit badekar skal stråle igen

30 May 2019
Astrid Pedersen
Emaljering af badekar - når dit badekar skal stråle igen

Et badekar i boligen kan danne ramme om nogle af de bedste – og billigste – wellness oplevelser. Normalt skal man besøge en dyr spa klinik eller booke sig ind på et luksus hotel for at få adgang til denne form for fysisk og mental velvære. Men med dit eget badekar kan du skabe din egen hjemmespa for ganske få midler.

For at få en lækker og afslappende oplevelse, som kan gavne såvel dit fysiske som mentale helbred i hverdagen, skal du blot bruge et badekar fyldt med varmt vand, en lækker badeolie eller en muskelafspændende badesalt, dæmpet belysning – eventuelt fra levende lys – og musik, som du slapper godt af til. Så kan du faktisk nyde fornemmelsen af det varme vand, som gradvist fjerner dine spændinger og lader alle stress symptomer fordufte, lige så længe du selv ønsker det.

En slidt emalje giver et grimt badekar

Desværre sker der med årene det, at et badekar bliver slidt i emaljen. Der, hvor emaljen slides allermest, vil der opstå grimme, misfarvede plamager, som føles ru i overfladen. Dette sker, når kalk og okker fra vandet aflejrer sig i den slidte emalje – hyppigst rundt om rør og armatur, og foran badekarrets afløb.

Disse misfarvninger er både skæmmende og sundheds skadelige, idet der kan gro bakterier og svamp i de hud- og sæbe rester, som hænger fast i den ru overflade. Derfor bør du ikke bade i dit badekar, førend det har fået en ny emalje.

Ny emalje med maling af badekar

En dygtig badekarsmaler kan sørge for, at dit badekar får en flot ny emalje. Dette er langt billigere end at anskaffe et nyt badekar. Og så tager det kun cirka 24 timer, før emaljen er hærdet, og dit badekar står strålende som nyt. Du kan finde din badekarsmaler på emaljering-af-badekar.dk

Flere Nyheder