Står du for at skulle afholde et større selskab, for eksempel en rund fødselsdag, et studentergilde eller en house warming? Så har du brug for at kunne bespise et større antal mennesker. Og hvorfor så ikke fremstille en ordentlig skudefuld chili con carne.

Chili con carne – en lækker ret med et eksotisk islæt

Selv om chili con carne er et spansk navn har chili con carne ikke så meget til fælles med det oprindelige meksikanske forlæg som man måske skulle tro. For det første er en traditionel chili con carne tilberedt med langt flere ingredienser – og i langt de fleste tilfælde friske chilier. Og for det andet vil en dansk version af chili con carne langt fra være så stærk og krydret som de varianter man finder i rettens oprindelses egne.

Chili con carne – nem og billig at lave

En dansk chili con carne er til gengæld nem at tilberede, utroligt velsmagende, og særdeles billig i fremstilling når man samtidig kigger på nærings værdien. Når du laver chili con carne har du ydermere den fordel at du sagtens kan fremstille en kæmpe portion ad gangen. Det bliver maden ikke dårligere af – snarere tvært imod.

Samtidig kan chili con carne snildt tåle at stå og trække, enten på komfuret i en dags tid, eller i køleskabet i flere døgn. Det betyder at du, såfremt du skal have mange gæster på besøg til middag, kan tilberede din chili con carne dagen i forvejen og dermed spare en del tid i køkkenet på selve dagen.

Din chili con carne skal blot varmes godt igennem, så vil den smage himmelsk. Og hvis du har chili con carne til overs kan det fryses ned i mindre portioner, således at du har nem aftensmad til dage hvor det kniber med tiden.

Du kan finde den fulde opskrift på chili con carne hos dk-kogebogen.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>