Brugte biler kan godt svare sig

11 December 2018
Anders Lundtang Hansen
Brugte biler kan godt svare sig

Nogle personager vægrer sig ved tanken om, at muligheden for at købe en bil brugt eksisterer og er noget, man sagtens kan tilvælge fremfor at købe nyt køretøj.

De typer frygter nemlig, at siden man ikke køber en bil fra en ny forhandler, så er der vel tale om en skrammelkasse uden garanti, som man køber fra en fordækt ophugger/forhandler, hvor karosseriet falder sammen i samme øjeblik, man forlader pladsen, og kort efter er nævnte ophugger af gode grunde holdt op med at drive virksomhed.

Det er desværre lidt nogle opstillede skræmmescenarier, som der måske kan eksistere fåtal af, men som giver den ærlige brugtbilbranche et dårligt ry.

For hvis man handler sine billige brugte biler via en godkendt og autoriseret forhandler, så kan det faktisk godt lade sig gøre at spare penge på bilkøb og få god kvalitet under fødderne og på hjulene og over, selvom man ikke køber bilen fra ny eller leaser den.

Nu skrev vi også “biler” i flertal, og vi mener skam, at du kan købe mere end én bil som selv helt almindelig dansker, når du handler kvalitetsbiler brugt.

For selvom vi i Danmarks har høje afgifter på biler, så kan det stadig lade sig gøre at købe mere end én bil, når man køber dem brugt det rigtige sted.

Så er der pludselig råd til en bil til både ham, hende og afkommet, så man ikke skal bøvle med at huske, hvem der har husstandens eneste bil på et givent tidspunkt.

Når man tænker på, at der også er forsikringskrav herhjemme i Danmark, og at benzin- og dieselpriserne heller ikke er helt i bund og kun ser ud til at stige, så burde det være endnu et incitament til at købe brugt.

Og bare rolig, når du som nævnt handler bil hos den rigtige forhandler, så får du (en) bil(er), der kan kan holde til mange køreture.

Flere Nyheder