Drømmer du om at blive murer?

Så er mulighederne heldigvis mange. Murer er nemlig en uddannelse, de fleste kan tage og derfor er det oftest også noget, mange tyer ting til, hvis de er i tvivl om, hvad de skal lave. 

Nogle kommer direkte fra folkeskolen og ved, at de ikke vil læse videre på for eksempel gymnasium eller i en 10. klasse. Derfor kan dét at blive håndværker være den nemme løsning. Dog kan man også have været ude og holde et sabbatår eller to og måske først derefter få en fornemmelse af, om det enten er den ene eller anden vej, man skal gå. 

Derfor kan murer uddannelsen også være fyldt af mange forskellige aldersgruppe, da det er noget, man kan begynde på, næsten når som helst i sit studieforløb. 

En voksenlærling vil som regel bare have en kortere uddannelse, få lidt mere i SU, og så også have overstået nogle ting tidligere, som gør, de kan springe noget af forløbet over. Det skal dog være relevante uddannelsesforløb måske i forbindelse med en elektriker uddannelse eller VVS’er uddannelse, at man skal trække på relevant erfaring fra. Ellers går den ikke.

Hvad går jobbet ud på?

Som murer lærer du alt fra at støbe sokkel og gulv til at arbejde med tagsten eller pudse facader samt opsætte fliser på vægge eller gulve. Der er altså næsten ikke noget, som en murer ikke laver, og derfor er du også garanteret en differenteret hverdag med en masse varierende opgaver. 

Grundforløbet tager 3-4 år, og du er i skole 6 uger af gangen. Skoleforløbet er meget intensivt trods sin korte perioder på 6 måneder op til 2 gange om året. Det betyder altså, at du ikke helt slipper uden om skoleforløbet. 

Så hvis du drømmer om at blive murer i Bjerringbro eller hvor du nu befinder dig, er mulighederne mange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>