Er sparegrisen tom, men har du brug for penge? Sådan går det for de fleste af os i løbet af livet, og det er der heldigvis råd for. Du kan nemlig optage et lån – men hvordan finder du det bedste af slagsen?

Den løsning der ligger lige til højrebenet, når du skal bruge et lån, er at gå en tur i banken og tale med din bankrådgiver. Det er også umiddelbart at foretrække, hvis du eksempelvis skal bruge penge til en bolig eller en bil – men det er måske ikke den optimale løsning, hvis du gerne vil låne penge til en charterferie eller en ny telefon. I så tilfælde har de færreste nemlig lyst til at sidde ansigt til ansigt med en bankrådgiver, der med sikkerhed synes, at dét er en dårlig idé.

Men hvilke muligheder har du så?

Du kan i hvert fald optage et Ikano lån – og der findes sikkert også andre online banker, du kan undersøge. Det eneste du skal være opmærksom på, når du låner penge på denne måde, er, at du ikke får rådgivning undervejs, og derfor skal du selv vurdere, om du har råd til at betale pengene tilbage til rette tid.

Læg et budget – og hold det

For at finde ud af, hvor mange penge du har råd til at låne – og ikke mindst hvor meget du har råd til at afdrage med – skal du lægge et budget. Et solidt budget hvor du tager absolut alle udgifter med. Det gælder også udgiften til det fitnessabonnement, du ikke bruger, og alle de cafébesøg du har hver måned. Tager du alt med, får du nemlig et retvisende budget, og så kan du se, hvor meget du har til rådighed hver måned.

Husk – når du vælger lån, skal du ikke strække rådighedsbeløbet helt til maks. Så risikerer du, at den daglige økonomi bliver alt for stram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>