Årsager til at fuske ved lufthæveboring

29 July 2019
Anders Lundtang Hansen
Årsager til at fuske ved lufthæveboring

Heldigvis er de fleste firmaer, der arbejder med blandt andet lufthæveboring, af den retskafne slags, der ikke fusker, svindler eller lavet noget andet ulovligt, hvilket især gælder hos a-hoejfeldt.dk: http://www.a-hoejfeldt.dk/kompetencer/

Men det er desværre ikke sikkert, at det foreligger sådan ved andre firmaer, der laver lufthæveboringer, brøndboringer, diamantboringer og andet arbejde.

For det kan være fristende at fuske både som chef og medarbejder.

Man føler nemlig ikke, at det er forkert i samme omfang, som hvis man gik ned i en butik og stjal noget, selvom ens fuskeri sagtens kan ligge under straffeloven under en anden paragraf.

Det er lidt ligesom, når man downloader en film ulovligt: hvis der ikke ligefrem dumper ind med politi af vinduet, så føler man jo lidt, at man er slupper billigt fra det.

Hvis man både som medarbejder, de andre ansatte, ledelsen og chefen enten udtalt eller stiltiende er blevet enige om, at man gerne med fuske lidt, som kan være alt fra anføring af arbejdstider, bruge arbejdstelefonen eller andet privat til at lave sort arbejde, så går der også flokmentalitet i den, hvor man bliver enige om, at det er okay at gøre, fordi flertallet har indgået konsensus om, at man gerne måde.

Desuden er der også ofte svært at bevise den slags fuskeri, fordi det kræver, at myndighederne er tilstede, når kriminaliteten begås, og hvis firmaets advokat ligefrem er med på, at man snyder lidt her også, så skal der ligefrem komme kontrol fra skattemyndighedernes side, før man måske opdager problemet.

For på overfladen ser alt jo korrekt ud.

Måske kan man slippe afsted med disse ulovligheder et godt stykke tid, men i længden er det bare et spørgsmål om tid, før man bliver opdaget.

Der kan ske lækager, nogle medarbejdere sladrer måske til myndighederne eller andet, så man bliver afsløret.

Og tænk lige på den store regning, man så kan blive mødt med til at efterbetale det underslæb, man har begået eller lavet andet fuskeri med og får bøder for.

Flere Nyheder